A fost editată versiunea completă a slujbei Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi

Data: 06 Iulie 2021

Cu puțin timp înainte de sărbătoarea celei ce ocrotește, încă din 1787, Episcopia Hușilor, prin prezența binefăcătoare a sfintelor sale moaște, a văzut lumina tiparului Slujba Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, sărbătorită astăzi, 7 iulie.

Lucrarea, apărută la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă și publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, este rodul ini­ți­a­tivei Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care a realizat demersurile pentru completarea rânduielii de slujbă și pentru traducerea din limba grea­că a mai multor cântări și ru­găciuni care o compun.

De asemenea, diortosirea acestei versiuni de slujbă, precum și alcătuirea mai multor cântări au fost realizate de Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. ­Zilele acestea, Sfânta Muceniță ­este prăznuită în mod deosebit la Huși, cinstitele sale moaște aflându-se în Catedrala Episcopală din acest oraș. Aseară a avut loc o procesiune, iar astăzi se săvârșeşte Sfânta Liturghie arhierească.