A fost inaugurat cel de‑al optulea așezământ social din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși

Data: 28 Aprilie 2022

În a doua zi de Paști, luni, 25 aprilie 2022, după Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui, Prea­sfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba de binecuvântare și a inau­gurat Așe­zământul social „Sfinții Adrian și Natalia” care func­țio­nează în cadrul acestei parohii, al optulea așe­zământ social al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Preasfinția Sa a mulțumit părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, pentru tot efortul depus în lucrarea so­cial-filantropică pe care o dezvoltă Episcopia Hușilor: „Încercăm, pe cât ne stă în putință, ne străduim să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de dragostea noastră. O faptă bună, o atenție spre omul sărman sunt de fapt manifestarea dragostei. Nu noi le facem un privilegiu ajutându-i, ci nouă ni-l facem”.

Ierarhul Hușilor a mulțumit părintelui protopop Adrian Chirvasă, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, pentru efortul depus și pentru spațiul generos pus la dispoziție, domnului primar Vasile Pavăl pentru că a crezut în acest proiect și îl susține, precum și Consiliului local al municipiului Vaslui.

De asemenea, a încurajat-o și i-a urat succes Olguţei Ciobanu, coordonatoarea centrului.

Așezământul social „Sfinții Adrian și Natalia” dispune de două module de asistență socială: un centru de zi pentru copii și un serviciu de îngri­jire la domiciliu pentru persoane vârst­nice. Toate serviciile sociale sunt licențiate.