A început a doua sesiune a bacalaureatului

Data: 09 August 2024

Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii examenului naţional de bacalaureat în a doua sesiune organizată în acest an de Ministerul Educaţiei. 

În funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, candidaţii urmează să se prezinte la toate probele sau doar la cele nepromovate.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, ieri candidaţii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Pe 12 august este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în zilele de 13 şi 14 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise din sesiunea august 2024 se vor desfăşura astfel: 19 august - Limba şi literatura română - proba E.a); 20 august - Proba obligatorie a profilului - proba E.c); 21 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d); 22 august - Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, iar peste 11.500 din promoţiile anterioare.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6. 

Primele rezultate vor fi afişate în data de 26 august (până la ora 12:00), iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august. (O .N.)