A început distribuirea alimentelor pentru refugiații sosiți în Republica Moldova

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 03 Martie 2022

Alimentele și produsele de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni trimise în aceste zile de Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române și Federația Filantropia au început să fie distribuite joi, 3 martie 2022, în centrele coordonate de Misiunea Socială „Diaconia” din Republica Moldova.

 

O parte din ajutoare deja a plecat spre localitatea Palanca, aflată la gra­niță cu Ucraina. Valoarea totală a produselor trimise este de 228.293 de lei.

„Am ajuns în Republica Moldova și deja a început distribuirea ajutoarelor prin intermediul Misiunii Sociale «Diaconia». O parte din transportul cu alimente și alte produse pentru refugiații de război trimis de Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române și Federația Filantropia a plecat spre zona Palanca din Republica Moldova, unde se află persoane aflate în criză. Ajutoarele s-au descărcat și se duc către toate centrele pe care Misiunea Socială «Diaconia» a Mitropoliei Basarabiei le are și unde sunt cazați atât refugiați din zona conflictului, cât și beneficiarii aflați în evidența acestei organizații. În prezent, au venit peste 60.000 de refugiați în Republica Moldova. Misiunea Socială «Diaconia» este una dintre cele mai importante organizații de întrajutorare din Basarabia”, ne-a spus părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, aflat în prezent în Republica Moldova cu ajutoarele trimise de Patriarhia Română și Federația Filantropia. Puteți ajuta accesând platforma ajutacubucurie.ro sau site-ul diaconia.md.