A patra ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Nou

Un articol de: Dan Cârlea - 10 Mai 2016

Sâmbătă, 7 mai, a început la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Nou (FITN). Până pe 15 mai se vor juca 24 de spectacole, prezentate de 22 de trupe din ţară şi din străinătate. În ziua deschiderii, trupa TCIS Arad a prezentat în premieră națională spectacolul „Vârful aisbergului”, de Antonio Tabares, pus în scenă de regizorul Theodor-Cristian Popescu, la eveniment fiind prezenți atât dramaturgul, cât şi regizorul piesei.

Claudiu Groza, selecţionerul Festivalului Internaţional de Teatru Nou, a declarat pentru Agerpres că „Vârful aisbergului” a obţinut două premii importante în Spania, fiind pusă recent în scenă în Venezuela, unde s-a bucurat de un mare succes.

Primul spectacol al zilei de duminică a fost „Pisica Verde”, de Elise Wilk, în regia lui Bobi Pricop, prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi.
La ediţia din acest an a FITN vor fi şi două spectacole muzicale, susţinute de trupa „Subcarpaţi” şi Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers.