Abatoarele din Brăila sunt controlate „la sânge“

Data: 30 Aprilie 2008

Prefectul de Brăila, Mihaela Marcu, le-a solicitat inspectorilor veterinari să verifice drastic abatoarele din judeţ, deoarece i-au parvenit informaţii că ar exista carne alterată, tratată cu diverse substanţe şi congelată pentru a părea proaspătă. „Am primit informaţii, de la diverse surse, că în abatoare nu se respectă normele sanitar-veterinare. Se pare că sunt probleme cu carcasele animalelor sacrificate, care nu îndeplinesc anumiţi parametri, dar şi cu carne alterată, care se congelează şi este tratată cu anumite substanţe, pentru a părea proaspătă“, a declarat Mihaela Marcu. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan, a precizat că nu are informaţii că în judeţ ar exista asemenea nereguli, dar că va verifica cele sesizate de prefect şi va comunica, în cel mai scurt timp, rezultatele anchetei. În prezent, în judeţul Brăila funcţionează cinci abatoare, dintre care două sunt de categoria A, produsele obţinute aici putând fi valorificate direct pe piaţă, iar alte trei sunt în curs de certificare, având o perioadă de tranziţie până în 2009 pentru a-şi moderniza fluxul tehnologic.