Abonamente pentru stagiunea 2019-2020 de la Sala Radio

Un articol de: Anca Tuică - 03 Septembrie 2019

În data de 3 septembrie au fost puse în vânzare abonamentele pentru perioada octombrie-decembrie 2019 a noii stagiuni de la Sala Radio. Biletele individuale pentru cele trei luni vor putea fi cumpărate începând cu data de 10 septembrie.

Preţurile abonamentelor:

Abonamente de acces:

- categoria I - 280 lei

- categoria a II-a - 224 lei

- categoria a III-a - 168 lei

Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi):

- categoria I redus - 168 lei

- categoria a II-a redus - 134 lei

Biletele și abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la casa de bilete a Sălii Radio. Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

Concertul inaugural din stagiunea 2019-2020 este programat pentru data de 11 octombrie. Va fi susținut de Orchestra Națională Radio și invitații speciali - dirijorul Christian Reif, pianistul Matei Varga.

Orchestra de Cameră Radio va deschide și ea noua stagiune cu doi artiști de marcă: dirijorul Ladislau Horvath, concertmaistru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, și violonistul Alexandru Tomescu, care interpretează pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu.

Alte nume de muzicieni renumiți se regăsesc pe afișele concertelor din lunile octombrie-decembrie: dirijorii Ryan Bancroft (SUA), Naoto Otomo (Japonia), Pedro Carneiro (Portugalia), Gerd Schaller (Germania), Nayden ­Todorov (Bulgaria), Nicolae Moldoveanu, Ciprian Marinescu, ­Cristian Oroșanu (România) și soliștii: Ioana Cristina Goicea - vioară, Beata Bilinska (Polonia), Horia Mihail, Cadmiel Boţac, Sînziana Mircea - pian, Răzvan Suma și Marin Cazacu - violoncel.

Din programul stagiunii vor face parte, în afara concertelor simfonice, și recitaluri camerale, concerte de jazz, pop, blues ale Big Band-ului Radio, concerte folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concerte ale Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio.