Achiziții de aparatură medicală din banii preoților băcăuani

Un articol de: Pr. Ciprian-Ioan Ignat - 10 Aprilie 2020

În ziua de 6 aprilie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitu­lui Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, donațiile preoților din Protopopiatul Bacău au fost îndreptate către Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău.

Aici, în urma consultării cu responsabilii unității medicale, s-au identificat tipurile de echipamente și aparatură medicală absolut necesare pentru condi­țiile actuale.

„Luând exemplul Înaltprea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care și-a donat salariul mai multor centre spitalicești, preoţii au dorit, cu empatie și solidaritate creștină, să vină în întâmpinarea nevoilor stringente cu care spitalele din municipiul Bacău se confruntă. Totalul donațiilor a fost de 65.000 de lei, sumă din care s-a putut achiziționa aparatură medicală pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău”, a spus părintele protopop de Bacău, Costică Busuioc.

„Grație generozității dumneavoastre și a Bisericii, vom reuși să achiziționăm un monitor de funcții vitale cu NIBP și temperatură, două infuzomate, un termometru şi un pulsoximetru”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Mădălin Nicolae Pârâianu.