Acţiune caritabilă în Capitală pentru ajutorarea școlarilor nevoiaşi

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 24 August 2022

Parohia „Sfântul Dumitru”-Poștă, paraclis universitar, în colaborare cu Asociaţia Umanitară „Tadeu”, a organizat în perioada 19-21 august un eveniment caritabil pentru susţinerea a 150 de copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse pentru continuarea studiilor. Acţiunea face parte dintr-o campanie de tradiţie a parohiei, denumită „AuGUSteria”, care a ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie, informează Basilica.ro.

Acţiunile din cadrul evenimentului s-au derulat atât în curtea bisericii parohiale, cât şi la Teatrul de Comedie și pe Strada Franceză, adiacentă incintei lăcaşului de cult.

Evenimentul a debutat vineri seară la Teatrul de Comedie cu un concert și o expozițe dedicate muzicianului român. În ziua următoare, copiii au participat la o serie de ateliere de creaţie, între care şi unul de poveşti, intitulat „Detectivi în AuGUSteria”. În aceeaşi zi, aceştia s-au putut delecta cu acorduri muzicale din repertoriul naţional şi internaţional în cadrul unui concert de muzică folk.

Duminica a fost dedicată Târgului de bucate, deschis după slujba Sfintei Liturghii cu un concert al corului de copii al parohiei. Pe parcursul zilei s-au alăturat cauzei diverși artiști sau formații, precum Alin Trocan, Meloritm sau Music All. Târgul a inclus mai multe ateliere culinare, între care şi „Festivalul Limonadei”, organizat pe Strada Franceză. Trecătorii prin Centrul Vechi au fost invitați de copiii din Parohia „Sfântul Dumitru”-Poștă să cumpere diverse sortimente de limonadă pentru a susține cauza evenimentului caritabil.

Cei 150 de copii cărora le-a fost dedicată această ediție AuGUSTeria provin din mediul rural, din familii cu venituri foarte mici. Beneficiarii acestei campanii social-filantropice pot fi ajutaţi şi prin donaţii în contul Asociației Umanitare Tadeu, cod IBAN RO53 INGB 0000 9999 1076 5211.