Acţiune catehetică în Parohia Tibru, Protopopiatul Alba Iulia

Un articol de: Pr. Florin Parasca - 13 Octombrie 2015

În Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Tibru, Protopopiatul Alba-Iulia, unde paroh este Tudor Man, a avut loc duminică, 11 octombrie, o acțiune catehetică ce a constat din susținerea unei cateheze și expoziția obiectelor lucrate de către copii în cadrul atelierelor catehetice.

Evenimentul s-a derulat ca un preambul al sărbătoririi hramului din ziua de 14 octombrie. Astfel, cateheza „Primul gând este mântuitor” a avut în vedere fericita asemănare între Pilda Semănătorului și viața Cuvioasei Parascheva.

Sămânța cuvântului evanghelic a căzut în inima curată a copilei Parascheva și astfel, primul gând a fost acela de a pune în practică cele auzite. Și astfel, și-a conturat viața Sfânta, împlinind încă din pruncie porunca urmării lui Hristos, prin lepădarea de sine și slujirea aproapelui.
La finalul Sfintei Liturghii, ti­ne­rii din cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Eftimie” din Tibru au expus rodul muncii și al ingeniozității lor, obiecte constituite din materiale reciclabile care au primit o alta des­tinație, precum coșuri pentru fructe, vaze pentru flori, obiecte de birotică, podoabe pentru Crăciun, gravuri, tablouri ornamentale, brățări, trăistuțe, carpete croșe­ta­te, toate lucrate în cadrul ateliere­lor catehetice.