Acţiune de donare de sânge la Nehoiu

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 27 Mai 2021

Protoieria Pătârlagele din cadrul Arhi­episcopiei Buzăului şi Vrancei a organizat joi, 20 mai, o acțiune de donare de sânge, la care au participat 156 de preoți și credincioși care au răspuns apelului umanitar de ajutorare a bolnavilor din spitale, ne-a transmis părintele consilier eparhial Dragoş Olteanu.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, care a pus la dispoziție personal specializat în recoltarea de sânge și aparatura tehnică necesară. Gazda acestei acţiuni a fost Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, care a pus la dispoziţia personalului medical şi donatorilor un spaţiu al bisericii.

Activitatea de donare de sânge de la Nehoiu face parte din campania națională „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română, desfășurându-se cu sprijinul următoarelor parohii: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Nehoiu, Siriu, Nehoiașu I, Nehoiașu II, Valea Nehoiașului și Păltineni.