Acțiune de donare de sânge la Protoieria Vălenii de Munte

Data: 21 Iunie 2023

Peste 150 de persoane, preoți și credincioși, s-au alăturat Protoieriei Vălenii de Munte, în cadrul campaniei de donare de sânge des­fășurată la sediul protoieriei din orașul Vălenii de Munte, județul Prahova. Marți, 20 iunie, Protoieria Vălenii de Munte în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Plo­iești a organizat la sediul insti­tu­ției din strada Berceni nr. 9, o acțiune de donare de sânge la care au participat anga­jații clericali și neclericali încadrați la parohiile și mănăstirile arondate, precum și nu­meroși credincioși care au dorit să ofere o șansă la viață celor aflați în suferință.

Echipa care s-a deplasat la sediul instituției a fost alcătuită din cadre specializate, cu șase paturi de recoltare, având un grup-țintă de peste 150 de persoane.

„Am conștientizat că actul donării de sânge reprezintă un gest de responsabilitate socială și de dragoste frățească pentru cei aflați în sufe­rință, oameni bolnavi care așteaptă o șansă la viață. De asemenea, le-am explicat enoriașilor că un gest caritabil din partea unei persoane sănătoase are o valoare inestimabilă pentru o alta care este bolnavă. Ne dorim ca această acțiune să fie un exemplu prin care să trezim con­ști­ința faptului că donarea de sânge reprezintă un act voluntar de înfăptuire a binelui”, ne-a declarat părintele protopop Mihail Peneș.