Acțiune de donare de sânge organizată de Protopopiatul Ploiești Nord

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Aprilie 2021

Clerici și credincioși de la parohii din Protopopiatul Plo­iești Nord au donat sânge joi, 15 aprilie 2021, pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință. Acțiunea a fost organizată de Protopopiatul Ploiești Nord în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, informează TRINTAS TV.

 „Totul a fost posibil datorită bunei colaborări pe care o avem cu Cen­trul de Transfuzie Sanguină din Ploiești. Nu suntem la prima faptă de acest fel. Acum doi ani am avut un proiect pe care l-am câştigat într-o compe­tiție de proiecte la nivel jude­țean, prin care s-a desfă­șurat o campanie de donare la 20 de parohii din cadrul Protoieriei Ploiești Nord. La rugămintea Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploiești, care în această perioadă se confruntă cu o mare nevoie de sânge, ne-am gândit să venim în ajutor, mai ales că suntem în Postul Mare. Putem să oferim o picătură de sânge pentru a salva viața aproapelui nostru. Fiecare parohie din cadrul Protoieriei Ploiești Nord a venit cu o persoană care să doneze. Ne dorim să continuăm campania până la Sfintele Paști, fiind mare nevoie de sânge la nivelul județului Prahova”, a declarat părintele protopop Adrian Matei pentru TRINITAS TV.

Acțiunea umanitară a fost organizată la solicitarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploiești și face parte din campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.