Acțiune filantropică în parohia băcăuană Luncani

Un articol de: Silviu Dascălu - 15 Feb 2021

Mai mulți copii din parohia băcăuană „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”-Luncani au primit daruri miercuri, 10 februarie, din partea mai multor binefăcători, activitatea intitulată „Dar din dar se face rai!” fiind parte integrantă a proiectului național catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni”, informează eprb.ro.

Mai mulți copii din parohie care participă la cursurile Centrului de zi „Casa Aurora” din localitate au participat la lecțiile catehetice sus­ținute de părintele Adrian Grigo­raș, cele de la începutul lunii februarie având tematica: „Milostenia - darul lui Dumnezeu pentru a noastră mântuire”. Pornind de la lecțiile învățate în biserică, elevii au adus de acasă mai multe jucării pentru a le dărui copiilor nevoiași.

„Scopul acestei acțiuni social-filantropice este de a imprima copiilor dorința de a dărui, de a-și apleca inimile și gândurile către alți copii mai puțin norocoși decât ei și de a urma calea lui Hristos spre mântuire. Mulțumim doamnei prof. învăţământ primar Elena Doroftei și tuturor cadrelor didactice din Centrul de zi «Casa Aurora»­-Luncani, dar în special copiilor care s-au implicat în această ac­țiune”, a declarat părintele Adrian Grigoraș.