Acţiune filantropică la Spitalul de Psihiatrie Voila, Câmpina

Un articol de: Silviu Dascălu - 10 Iunie 2013
Ieri, 9 iunie, în Duminica a VI-a după Paşti, biserica Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, judeţul Prahova, a oferit 60 de pachete cu alimente şi alte daruri duhovniceşti pentru copiii de la şcoala sanatorială din cadrul spitalului.
 
Acţiunea a avut loc după Sfânta Liturghie săvârşită în Duminica a VI-a după Paşti, a vindecării orbului din naştere, şi s-a desfăşurat prin bunăvoinţa şi implicarea preotului de caritate Milea Liviu şi a unor buni creştini din oraşul Ploieşti. 
 
Această lucrare filantropică a avut ca scop susţinerea materială, dar şi sprijinirea morală a copiilor înscrişi la şcoala sanatorială din cadrul spitalului, în această perioadă de mare bucurie duhovnicească a Învierii Domnului. Au fost oferite alimente tradiţionale, precum şi cruciuliţe, spre întărirea credinţei şi spre mijlocirea ajutorului de la Milostivul Dumnezeu.
 
Preotul de caritate al Spitalului Voila, Liviu Milea, a desfăşurat mai multe acţiuni misionar-filantropice cu ajutorul credincioşilor şi ostenitorilor de aici, existând deja o tradiţie ca la sărbători importante copiii şi bolnavii din această instituţie medicală să primească daruri. 
 
„Este foarte greu de înţeles situaţia bolnavilor psihic. Boala lor rămâne o taină nedesluşită! Nimic nu este mai dureros decât pierderea minţii! Ne străduim ca prin rugăciune şi deschidere sufletească să fim alături de ei“, ne-a spus părintele Liviu Milea. 
 
Alături de copii, cadrele medicale de la şcoala sanatorială, precum şi îngrijitori din spital au întâmpinat cu bucurie acţiunea filantropică a Bisericii şi au mulţumit în numele copiilor şi al instituţiei. 
 
Biserica din cadrul Spitalului Voila are un ajutor foarte mare în conducerea spitalului, prin dr. Gabriel Ţintărescu -manager, precum şi în prea cucernicul preot Costică Dumitru, protopop de Câmpina, concretizat de-a lungul timpului în mai multe acţiuni sociale şi misionare pentru sprijinirea celor aflaţi în suferinţă şi dificultate.
 
„Dorim ca prin aceste acţiuni să-i apropiem pe copii de Sfânta Biserică, să nu aibă teamă de Casa Domnului, ci să fie în mediul lor“, ne-a mai spus preotul de caritate Milea Liviu.