Acțiune social-filantropică dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 23 Mai 2017

În Duminica a 6-a după Sfintele Paşti, cu binecuvântarea Înalt­preasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

Evenimentul duhovnicesc şi social-filantropic a fost prilejuit de Duminica Vindecării orbului din naştere şi s-a concretizat prin rugăciune şi comuniune liturgică cu membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi.

În predica de la această duminică a fost transmis mesajul de binecuvântare şi de mângâiere al Înaltpreasfințitului Părinte Casian, care a evidenţiat importanţa sprijinirii celor aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, programul liturgic a continuat cu rostirea de rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti, de către preoții de la Catedrala Arhiepiscopală.

La final, prin contribuţia Centrului eparhial a fost oferită celor 20 de participanţi şi însoţitorilor acestora o agapă tradiţională, dar și alte daruri de primă necesitate în valoare de 900 lei.

La eveniment au participat şi 10 studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, care i-au ajutat pe cei cu deficienţe de vedere.

Filiala Galaţi a acestei asociaţii are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeşte 40.000.