Acţiune social-filantropică în Râmnicu Vâlcea

Un articol de: Ziarul Lumina - 18 Feb 2019

Elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae”, preoți din Protoieria Râmnicu Vâlcea împreună cu câțiva credincioși i-au vizitat joi, 14 februarie, pe copiii din Centrul de îngrijire al Fundației „Inimă pentru inimă” de la Parohia Trăistari din Ocnele Mari.

Ziua de joi a devenit una așteptată atât de elevii seminarului, cât și de copiii din centru, pentru că au posibilitatea de a-și petrece după-amiaza împreună.

Însoțiți de părintele protoiereu Nicolae Proteasa, elevii seminariști arată că generația tânără nu poate fi percepută și abordată doar din perspectiva a ceea ce urmează să devină. Apropierea de vârsta copiilor din astfel de centre prilejuiește o bună comunicare și desfășurarea unor activități ludice în care se leagă prietenii, se desfășoară activități educative menite să determine o formare a caracterului prin asumarea unor valori și transformarea acestora în virtuți.

Activitățile au fost sprijinite de preoții din parohiile Ocnele Mari, Trăistari, „Sfântul Ioan Botezătorul” și Goranu din Protoieria Râmnicu Vâlcea.