Acțiune socială la Centrul de Zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget, județul Timiș
Militari din cadrul Batalionului 183 Artilerie Mixtă General „Ion Dragalina” din Lugoj, împreună cu preotul militar al Garnizoanei Lugoj, Emanuel Gafița, au oferit, în cursul acestei săptămâni, copiilor de la Centrul de Zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget, județul Timiș, pachete cu alimente neperisabile, dulciuri și rechizite școlare.
La eveniment a luat parte și protopopul Bujor Păcurar, care i-a felicitat pe militari și a adus mulțumiri pentru această inițiativă, pr. coordonator al centrului, Liviu Ionuț Lacatîș, prof. Victor Birău, directorul Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget, Alina Lăzărescu, reprezentantă a Primăriei Făget, specialiști ai centrului, cadre didactice și părinți ai beneficiarilor.
Pr. Emanuel Gafița de la Garnizoana Lugoj, le-a transmis celor prezenți că își aduce aminte de evenimentele pe care le-a petrecut în perioada când a coordonat acest așezământ filantropic, timp de trei ani, și că „îi va purta în gând și rugăciune”.
„Această acțiune petrecută în centrul nostru a readus din nou bucuria și zâmbetul pe buzele beneficiarilor noștri, pentru că orice ajutor este bine primit și îi face să uite de mediul din care provin fiecare. Ținem să mulțumim părintelui Emanuel Gafița și colegilor lui pentru gestul frumos făcut astăzi în centrul nostru și-l rugăm pe Dumnezeu să le răsplătească dragostea și osteneala”, a spus coordonatorul centrului, pr. Liviu Ionuț Lacatîș.
Centrul de Zi „Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul Local al orașului Făget, oferă servicii pentru 25 de copii care provin din familii cu dificultăți de natură social și economică și pentru care acest centru reprezintă „o a doua casă”. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare. Centrul are misiunea de a preveni și a reduce abandonul sau eșecul școlar, și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, prin desfășurarea de programe socio-educative și discuții cu părinții pentru a găsi soluții potrivite, conform Arhiepiscopiei Timișoarei.