Acțiuni de donare de sânge în județul Vrancea

Data: 24 Noiembrie 2020

Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Protoieria Panciu, județul Vrancea, a inițiat o acțiune de donare de sânge, care face parte din campania națională „Donează sânge, salvează o viață!”, organizată de Patriarhia Română. Activitatea vine în sprijinul pacienților din spitale care au nevoie de transfuzii pentru diferite intervenții chirurgicale.

În perioada 16-20 noiembrie 2020, aproximativ 90 de preoți și credincioși din cuprinsul Protoieriei Panciu au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea. Această acțiune are loc și în zilele de 23 și 24 noiembrie 2020, când participă alți donatori care înțeleg importanța unui asemenea act de filantropie creștină.

O activitate similară a fost des­fășurată, la sfârșitul lunii octombrie, și de Parohia Budești din Protoieria Focșani II, cu sprijinul Primăriei Cotești. Astfel, 23 de cre­dincioși din localitate, însoțiți de preotul paroh Andrei-Ionuț Stănilă, s-au deplasat la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona sânge.