Acțiuni filantropice și duhovnicești pentru bolnavi, la Brașov
La Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriș din Brașov au avut loc mai multe acțiuni sociale și activități duhovnicești menite să aducă bucuria apropierii sărbătorilor pascale pacienților internați și personalului medical. În cadrul spitalului sunt tratate diferite patologii, iar unii dintre pacienți au probleme medicale grave, sunt stigmatizați social sau cazuri sociale.
În prima parte a săptămânii trecute au fost vizitați pacienții din toate cele șase pavilioane ale Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriș din Brașov care au fost spovediți și împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. De asemenea, pacienții au fost încurajați și îndemnați să participe la un program de rugăciune, conform pr. asist. medical Bogdan George Brânzea.
Vineri, 30 martie, un sobor de patru preoți din spitalele brașovene a săvârșit Taina Sfântului Maslu în capela cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, din incinta Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriș din Brașov. Au participat pacienți, personal medical și credincioși din afara spitalului care au dorit să fie împreună cu preoții și pacienții la rugăciuni.
În Sâmbăta lui Lazăr, 31 martie, cu ajutorul și cu participarea credincioșilor din Dumbrăvița, județul Brașov și municipiul Brașov, coordonați de Florica Săniuță, a fost oferită tuturor celor 120 de bolnavi internați, masa de prânz, constând în două feluri de mâncare și desert. De asemenea, au fost cumpărate și donate produse de igienă personală, alimente și dulciuri, îmbrăcăminte și jucării, celor 20 de copii internați în Secția de Pneumo-Pediatrie, a mai menționat pr. asist. medical Bogdan George Brânzea.
„Astfel de acțiuni se desfășoară săptămânal în cadrul spitalului nostru, iar pentru aceasta dau slavă și mulțumire lui Dumnezeu ca mi-a scos în cale oameni buni, generoși și cu suflet mare, care ne sunt alături în ceea ce facem, spre slava lui Dumnezeu și pentru ajutorarea semenilor aflați în suferință. În cadrul spitalului sunt tratate diferite patologii, începând de la infecții tuberculoase (cele mai multe cazuri) și până la infecții respiratorii severe, bronhopneumopatii cronice obstructive, neoplazii (cancere) bronhopulmonare, deci sunt oameni cu suferințe grele, stigmatizați social și cu multe tare biologice; sunt multe cazuri sociale, infecția tuberculoasă având o cunoscută specificitate pentru persoanele cu un statut socio-economic scăzut. Cunoscând specificul acestor cazuri, am încercat să ne aducem contribuția la ajutorarea acestor semeni greu încercați, prin suport duhovnicesc - spiritual, prin donarea de alimente bogate caloric, știind că o alimentație bogată și variată este parte integrantă a recuperării. Mulțumesc cu recunoștință tuturor celor care ne sunt alături, ne ajută și datorită cărora realizăm aceste lucruri”, a spus pr. asist. medical Bogdan George Brânzea.