Acțiunile sociale continuă în Episcopia Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 03 Iulie 2020

După prima jumătate a anului 2020, Consiliul eparhial al Episcopiei Caransebeșului s-a întrunit în ședință de lucru pentru a analiza sinteza activităților tuturor sectoarelor Eparhiei Banatului Montan în această perioadă. De asemenea, au fost adoptate mai multe hotărâri menite să îmbunătățească activitatea acestora.

Sectorul administrativ-bisericesc a prezentat mișcările de personal clerical și neclerical, precum și aprobarea înființărilor/modificărilor/ desființărilor de unități bisericești și/sau posturi clericale din cuprinsul Episcopiei Caranse­be­șului.

La Sectorul cultural s-au discutat aspecte privind rezultatele obținute de elevii semi­nariști la examenul de bacalaureat. De asemenea, s-au prezentat principalele evenimente culturale care se vor desfășura în a doua jumătate a acestui an: comemorarea Episcopului Iosif Traian Badescu - 11 iulie; împlinirea a 10 ani de la sfințirea Catedralei Episcopale din Caransebeș - 12-13 septembrie; pelerinajul la Crucea de pe Muntele Mic - 14 septembrie și conferințele preoțești de toamnă.

Sectorul social-filantropic a prezentat acti­vitățile desfășurate de către Episcopia Caran­sebeșului în timpul pandemiei de COVID-19. Totodată, s-a propus mărirea capa­cității Centrului de zi „Sfântul Nicolae” din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului de la 100 la 150 de beneficiari. 

S-a prezentat bilanțul activită­ților campaniei umanitare „Mâinile Bucuriei”, desfă­șurată de către ATOR Banatul de Munte în municipiul Reșița, în perioada 15 martie - 30 iunie 2020. De asemenea, s-a discutat despre implementarea la nivel eparhial a programului „Împreună pentru copiii noștri”, dedicat Anului omagial al pastorației părin­ților și copiilor. Un alt punct de dezbatere la Sectorul social a fost ajutorul acordat familiilor afectate de inundațiile din ultima perioadă.