Activitate antidrog la Seminarul Teologic Ortodox din Craiova

Un articol de: Dan Anastasescu - 09 Aprilie 2024

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 5 aprilie 2024, în sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova, s-a des­fă­șurat o activitate de prevenție a consumului și traficului de droguri.

Activitatea desfășurată de Agenția Națională Antidrog i-a avut drept auditoriu pe elevii seminariști, cărora le-au fost prezentate metodele de prevenire a substanțelor interzise.

Aceasta a fost organizată de Asociația „Vasiliada”, reprezentată la această întâlnire de Renata Bănescu, de Inspectoratul de Poliție Dolj - Biroul de siguranță școlară, reprezentat de Roxana Badea, și de Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul, reprezentat de pr. insp. Ștefan Bărbulescu.

Invitatul special al întâlnirii a fost Ștefan Ciocoiu, care le-a vorbit elevilor seminariști despre riscurile consumului de droguri și influența anturajului la vârsta adolescenței, amintind de ajutorul permanent al lui Dumnezeu în viața fiecăruia, la final, elevii adresându-i mai multe întrebări.

Activitatea s-a încheiat prin cuvântul pr. director Vintilă Belcineanu, care a mulțumit partenerilor pentru activitatea desfășurată.