Activitate social-filantropică la Centrul medico-social din Pechea, Galați

Un articol de: Gabriel Molocea - 30 Martie 2017

Preoții din Protoieria Covurlui, a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-au întrunit marți, 28 martie, în ședință lunară administrativă în cadrul căreia au fost analizate aspecte legate de programele educaţionale, social-filantropice şi administrative ce vor fi organizate de sărbătoarea Învierii Domnului.

În cadrul conferinței a fost organizată o expoziţie unde au fost prezentate lucrările de la Concursul catehetic național „Icoana și Școala mărturisirii”, odată cu rezultatele proiectului.

În conformitate cu programele social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, preoţii participanţi au săvârşit Taina Sfântului Maslu, după care au organizat o activitate de binefacere în cadrul Centrului medico-social din localitatea Pechea.

Cu această ocazie au fost donate 24 de dulapuri de haine în valoare de 7.000 lei, la care s-au adăugat şi alte produse constând în alimente de bază, haine și produse de igienă, valoarea acestora fiind de aproximativ 4.000 lei.

La finalul acestei activităţi, părintele protoiereu Ionuț Glăvan a adresat un cuvânt de învă­ță­tură, mulţumind tuturor celor ­care au făcut posibilă această milostenie.