Activităţi ale Bisericii la Penitenciarul Bacău

Un articol de: Constantin Ciofu - 18 Octombrie 2017

Centrul „Izvorul Tămăduirii“ - Bacău va organiza o nouă serie de activităţi în Penitenciarul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Cele două proiecte vizează:

1 - prevenirea, informarea şi conştientizarea persoanelor private de libertate privind consumul şi dependenţa de alcool şi alte droguri, înfiinţarea unui grup de suport alcoolici anonimi (AA) în penitenciar;

2 - dobândirea de abilităţi de comunicare corectă şi viaţă independentă după eliberarea din penitenciar. „Am răspuns cu plăcere invitaţiei adresate de comisarul-şef de penitenciare Sorin Dîrţu, director al Penitenciarului Bacău, la întâlnirea cu colaboratorii din comunitate prilejuită de „Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare“ . Cu această ocazie ne-am luat angajamentul ca săptămânal, începând cu 1 noiembrie 2017, să desfăşurăm o nouă serie de activităţi. Mulţumim pentru invitaţie şi promitem să realizăm cu echipa centrului o activitate fructuoasă în beneficiul întregii comunităţi“, s-a exprimat părintele Liviu Burlacu, directorul centrului.