Activităţi cu copiii la Râu Sadului, Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 23 Aprilie 2016

În Parohia Râu Sadului, Protopopiatul Avrig, au avut loc recent mai multe activităţi cu tinerii, organizate prin parteneriatul cu Primăria şi Şcoala Gimnazială din localitate. Copiii din parohie au avut posibilitatea să cunoască noi locuri pitoreşti din împrejurimile localităţii şi au contribuit la realizarea curăţeniei în cimitirele parohiei.

„Considerând că o mai bună cunoaştere a zonei noastre este utilă am început împreună cu copiii o serie de drumeţii pe câteva trasee montane de o rară frumuseţe vorbindu-le despre felul în care Dumnezeu a creat lumea şi despre frumuseţile ei. Conştientizând faptul că cimitirele parohiei noastre trebuie să fie locuri de odihnă şi de frumuseţe am iniţiat cu sprijinul Primăriei Râu Sadului, prin finanţarea lor, o serie de lucrări menite să aducă acestor locuri un plus de frumuseţe. Astfel, cu eforturile directe ale domnului primar, aleea frontală a cimitirului din Ciupar a primit un pavaj modern, la cimitirul din Beberani se află în curs de construire o acoperitoare modernă din fibră, de asemenea şi la cel din cătunul Fundul Râului În paralel cu o echipă catehumenală de copii harnici şi inimoşi am desfăşurat ample acţiuni de curăţire a două dintre cimitire, din cătune, iar gunoaiele rezultate au fost amplasate în pubelele special amenajate de primărie”, ne-a spus pr. Adrian Drăguşin.

Elevii au participat şi la câteva întâlniri culturale, au fost spovediţi şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos, pregătiţi pentru întâmpinarea praznicului Învierii.

„Am considerat necesar să abordăm relaţia cu elevii şi dintr-o altă perspectivă, cea culturală, de aceea cu sprijinul directorului Ioan Perju am organizat în şcoală câteva ore de educaţie «altfel», ore în care actriţa şi regizoarea Mirona Ioana Tatu, le-a spus elevilor din clasele I şi III poveşti educative, poveşti care au avut rolul să îi anime şi să îi fascineze. Celor din ciclul V-VIII, li s-au spus poveşti cu caracter moralizator, care, prin învăţăturile desprinse să îi ajute să găsească soluţii la problemele dificile cu care îi confruntă viaţa. Apoi, cu sprijinul lui Adrian David, directorul Direcţiei Salvamont Sibiu a fost organizată o drumeţie până la una din cabanele montane din zonă unde gazdele i-au primit pe copii cu bunătăţi”, ne-a mai spus pr. Drăguşin.