Activități cu elevii, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Un articol de: Marilena Asănica - 29 Martie 2019

La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, joi, 28 martie, au continuat activitățile din cadrul Parteneriatului „Fapta de dincolo de cuvânt”, încheiat cu Şcoala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, unde este director prof. Eugenia-Victoria Marcu și director adjunct prof. Mirela Nicoară, în anul școlar 2018-2019.

Elevii clasei a IV-a B au venit la biserică însoțiți de Daniela Necula, profesor de religie, pentru a participa la ora de religie, în cadrul căreia copiii au purtat un dialog cu părintele Nicolae Buda, despre acatist, slujba alcătuită de Biserică întru cinstirea unui sfânt, a Maicii Domnului, a Mântuitorului, despre structura acestuia și cât este de folositoare această rugăciune pentru diferite nevoi și suferințe personale, pentru pace și sporirea răbdării. Fiecare elev a rostit câte un icos sau câte un condac din Acatistul Domnului Iisus Hristos, un dar adus Mântuitorului de către elevi.
În această perioadă a Postului Mare, un grup de elevi a rostit rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, iar părintele Nicolae Buda le-a vorbit și le-a arătat elevilor cum se fac metaniile care însoțesc această rugăciune.

Elevii au fost prezenți la „o activitate care ne rupe de cotidian pentru a înțelege viața liturgică într-un spațiu curățat de Domnul Iisus prin prezența Sa”, așa cum a precizat Daniela Necula.
La final, copiii au participat în sala de la demisol la o „masă a prieteniei”, pregătită de credincioase din parohie.