Activităţi cu tinerii clujeni

Un articol de: Darius Echim - 08 Feb 2024

Preasfinţitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a întâlnit cu tinerii din cadrul Asociației Tineri­lor Creștini Ortodocși Români (ATCOR) Cluj și cu cei din Asocia­ția Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului Ortodox, sărbătorită în 2 februarie.

În cadrul întâlnirii, ierarhul i-a felicitat pe cei prezenți, le-a adresat un cuvânt de învățătură și le-a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul i-a îndemnat pe tineri la lectură și le-a citit din „Băiatul, cârtița, vulpoiul și calul” de Charlie Mackesy, o carte despre virtutea prieteniei și a iubirii aproapelui. De asemenea, a vorbit despre im­por­tanța prezenței tinerilor în Biserică, dar și despre datoria Bisericii de a-i crește duhovnicește și de a le purta de grijă. Întâlnirea a fost animată de cântece, jocuri de grup și de societate.

ATCOR Cluj a sărbătorit anul trecut 10 ani de activitate, iar în decursul timpului, asociaţia a organizat numeroase activităţi, conferințe, convorbiri duhovnicești, tabere de tineret, pelerinaje ş.a. De asemenea, ASCOR Cluj a sărbătorit de curând 30 de ani de activitate.