Activităţi culturale şi patriotice în Parohia Crasnaleuca

Data: 04 Decembrie 2018

În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, Parohia „Sfântul Nicolae” din localitatea Crasnaleuca, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, Protopopiatul Săveni, s-a îmbrăcat în haină de sărbătoare, a înălţat tricolorul, s-a împodobit cu multă dragoste şi recunoştinţă pentru făuritorii Marii Uniri şi pentru toţi cei ce s-au jertfit pentru reîntregirea neamului şi demnitatea poporului român, demarând mai multe activităţi religioase, artistice şi culturale.

Mulţime de credincioşi, copii şi autorităţi locale s-au unit în rugăciune la Parohia „Sfântul Nicolae” din localitatea Crasnaleuca. Ziua a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii şi pomenirea tuturor eroilor locali, dar şi a celorlalţi eroi, cunoscuţi şi necunoscuţi, care au luptat pentru reîntregirea hotarelor neamului. Apoi a avut loc un moment artistic susţinut de elevii şcolii primare din parohie care au recitat poezii şi au intonat cântece patriotice. În încheiere, preotul paroh i-a oferit în dar o icoană unuia dintre cei mai în vârstă credincioşi ai parohiei, veteran de război. Cu toţii s-au adunat apoi în faţa monumentului eroilor din curtea şcolii din localitate, unde s-a depus o coroană de flori.

Evenimentele închinate acestei zile s-au încheiat prin participarea tuturor la un concert de cântece patriotice şi colinde susţinut de corul misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei „Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ” din Botoşani, care a avut loc în sala de evenimente din incinta clădirii primăriei din Coţuşca.