Activităţi de informare şi prevenire a violenţei în şcoli
Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistenţă socială, a desfăşurat recent mai multe activităţi dedicate elevilor şi tinerilor din Sibiu şi împrejurimi. Copiii au beneficiat de acţiuni de informare asupra pericolelor aduse de violenţa în şcoală, de activităţi recreative şi au primit daruri din partea reprezentanţilor eparhiali.
Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului continuă şi în acest an proiectele de informare a elevilor asupra efectelor negative pe care le are violenţa în instituţiile şcolare. Campania Departamentului de asistenţă socială este intitulată „Spune nu violenţei în şcoală!” şi este adresată tuturor elevilor din judeţul Sibiu, care beneficiază de activităţi de informare şi de prevenire a acestui fenomen nedorit, dar care afectează din ce în ce mai mulţi elevi de la instituţiile de învăţământ şcolar.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au vizitat joi, 28 ianuarie, elevii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu, unde au prezentat elevilor materiale informative şi de sensibilizare, cu privire la efectele negative ale violenţei în rândul minorilor.
„Prin vizitarea acestei instituţii şcolare, un număr de 30 de copii au beneficiat de informare cu privire la consecinţele pe care violenţa în şcoală le poate avea. Programul a fost tradus în limbajul mimico-gestual de preotul comunităţii sibiene cu deficienţe de auz, părintele Marian Vlăduţ. La finalul acţiunii s-au împărţit materiale informative, dulciuri şi iconiţe”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmaţchi.
Eveniment cultural la Orlat
În această perioadă, reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului au vizitat şi Centrul de Plasament din Orlat, judeţul Sibiu. Cei 104 copii aflaţi în îngrijirea acestui centru de plasament sibian au beneficiat de o activitate culturală, prin care li s-a vorbit despre evenimentul istoric al Unirii Principatelor de la 1859. Copiii au vizionat mai multe documentare de scurt-metraj, cu un profund caracter istoric şi naţional, prin care au aflat mai multe lucruri despre evenimentul prin care s-a născut statul român. De asemenea, copiii au beneficiat şi de o activitate catehetică, prin vizionarea de materiale cu un conţinut religios. La finalul acestui eveniment catehetic, micuţii au fost răsplătiţi de reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului cu dulciuri şi iconiţe.