Activităţi dedicate lui Constantin Brâncuși

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 20 Feb 2022

Cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Direcția pentru Cultură Gorj, a organizat o serie de ateliere de creație, sub egida „Ziua Brâncuși”, destinate elevilor ciclului primar.

Astfel, în zilele de 17 şi 18 februarie, elevii au confecționat o serie de machete, planșe, dese­ne, precum și sculpturi în miniatură după modelul Coloanei Infinitului sau Porții Sărutului. Totodată, atelierele au fost precedate de o sesiune de informare despre viaţa şi opera marelui sculptor, susţinută de elevi.

Evenimentul a fost inițiat de profesoara Ana Mihăilescu și de Alina Chiricescu, din partea Direcției pentru Cultură Gorj.

„Atelierele de creaţie au avut ca scop principal familiarizarea elevilor cu operele marelui sculp­tor Constantin Brâncuși, precum și de a aduce un omagiu la împlinirea a 146 de ani de la nașterea sa. Ne dorim ca elevii noștri să învețe să-și cinstească înaintașii, dar mai ales să nu uite că județul nostru a dat multe nume așezate pe harta culturii și spiritualității naționale. Operele marelui sculptor născut la Hobița, în apropiere de urbea noastră, sunt un îndemn pentru noi toți de a realiza lucruri mărețe”, a subliniat pr. prof. Ștefan Cristi Vătafu, directorul Liceului Teologic.