Activități în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate” la Bunești, județul Brașov
Voluntarii din cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate” au oferit servicii medicale sătenilor din Bunești, județul Brașov, în cadrul unei activități organizate prin Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.
Activitatea a avut loc sâmbătă, 21 aprilie, la dispensarul medical din localitatea brașoveană, unde până de curând, timp de un an de zile, nu a fost niciun medic de familie, astfel încât serviciile medicale oferite acum împreună cu actualul medic din sat sunt mai mult decât binevenite. Un grup de medici voluntari din Sibiu a oferit celor aproximativ 50 de adulți și 20 de copii din Bunești servicii medicale de bază prin care s-a venit în sprijinul medicului de familie în a consulta și trata diferitele afecțiuni de care suferă persoanele beneficiare.
„Voluntarii din cadrul campaniei au oferit consultații de cardiologie, stomatologie, pediatrie și medicină generală. Persoanelor beneficiare ale campaniei noastre li s-au măsurat nivelul hemoglobinei, colesterolului, glicemiei și tensiunea arterială. Pe lângă cei 10 voluntari de la Sibiu au fost prezenți și doi asistenți medicali de la Mediaș, care au venit cu o ambulanță”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.
La activitate au fost prezent şi parohul din Bunești, Ionel Munteanu, care le-a mulțumit voluntarilor în numele comunității pentru efortul de a le oferi gratuit aceste servicii medicale atât de binevenite.
Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la a treia ediție în Arhiepiscopia Sibiului. Până în prezent, peste 1700 de persoane din Arhiepiscopia Sibiului au beneficiat de servicii medicale gratuite oferite de voluntarii medici, inclusiv de profilaxie dentară.
„Suntem recunoscători medicilor voluntari care ne-au fost alături în celelalte două ediții ale campaniei desfășurate în Arhiepiscopia Sibiului. Sperăm că și la celelalte activități vor fi alături de noi pentru a ajuta oamenii din mediul rural care nu beneficiază de servicii medicale în comunitățile din care fac parte și care nu au posibilități materiale pentru a merge la un spital pentru a beneficia de analize medicale și consultații medicale de specialitate”, ne-a mai spus insp. Marius Talmațchi.
Campania va continua în acest an și în alte localități rurale din cele două județele ale Arhiepiscopiei Sibiului.