Activități la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice al Protopopiatului Iași 2

Data: 16 Martie 2023

În cadrul Centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Protopopiatului Iași 2, au loc evenimente și campanii cu scopul de a veni în sprijinul beneficiarelor centrului.

Prima campanie, „Rucodelie și binecuvântare”, se desfășoară în perioada 1-20 martie. Având în vedere situația financiară precară a bunicuțelor, comunitatea Centrului „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” s-a mobilizat și a realizat produse hand­made pentru a le pune spre vânzare. Din fondurile rezultate urmează să fie organizat un pelerinaj de o zi în zona Neamț.

S-au alăturat acestei activități și studenți din anul I de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, specializarea Asistență Socială, însoțiți de maica lect. univ. dr. Polixenia Nistor. Au contribuit și ei la realizarea obiectelor handmade în cadrul acestui atelier. O altă activitate deosebită a fost aceea de a sărbători Ziua Internațională a Femeii în familia centrului, iar cu această ocazie a fost invitat în cadrul unei întâlniri duhovnicești părintele protopop Marius Daniel Profir, care a rostit cuvântul intitulat „Mama - tindă a Împărăției cerurilor”.

Cea de-a doua campanie desfășurată în cadrul centrului în ziua de 9 martie a fost „Un mucenic și o lalea pentru bunicuța ta”, aflată la a doua ediție. Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” și „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Iași a oferit bunicuțelor câte un mucenic și un borcan cu miere.

Dacă doriți să susțineți activitățile și campaniile noastre o puteți face donând în contul centrului: RO36CECEB00030RON0823647 - contul IBAN cu mențiunea pelerinaj. Pentru mai multe detalii puteți apela la numărul de telefon: 0753.597.177,  asistent social Ionela Brînză-Abunei.