Activități la început de martie la Centrul de zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget
A devenit deja o tradiție ca, la începutul lunii martie, la Centrul de zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget să se desfășoare o serie de activități ce au menirea de a marca într-o formă aparte venirea primăverii și reînvierea naturii. Activitățile, puse sub genericul „Ne cinstim mămicile!”, au debutat în urmă cu câteva săptămâni, atunci când beneficiarii, sub îndrumarea personalului, au dat viață atelierului de confecționare a mărțișoarelor și a felicitărilor pentru mămici și nu numai. Copiii și-au putut pune în valoare creativitatea, dexteritatea, precum și abilitățile practice în crearea celor mai frumoase daruri pentru persoanele care le-au dat viață. Prin diverse metode, beneficiarii centrului scot în evidență importanța cinstirii mamei, importanță ce reiese chiar din porunca a V-a a Decalogului: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta!”
Tot în această perioadă a avut loc și o serbare închinată femeii creștine la Biserica „Înălțarea Domnului” din Făget, moment artistic în care copiii au încântat auzul credincioșilor prin melosul lor, intonând câteva pricesne închinate Maicii Domnului și recitând poezii specifice perioadei în care ne aflăm. Punctul culminant al activității a avut loc în ziua de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, atunci când s-a efectuat o vizită la Spitalul Orășenesc Făget pentru a aduce un licăr de lumină și de bucurie celor aflați pe patul de suferință. Fiecare pacientă a primit câte o felicitare, dar și o iconiță însoțită de bunul gând al însănătoșirii grabnice. Prezența copiilor în cadrul spitalului a fost una benefică și salutată de întregul personal medical, ca fiind un moment de o încărcătură duhovnicească aparte, menită să îmbucure și să mângâie inimile celor bolnavi.
Centrul de zi „Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de Consiliul local al orașului Făget, oferă serviciile sale pentru 25 de copii proveniți din familii cu dificultăți de natură socială și economică. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare.