Activităţi pastoral-misionare în Arhiepiscopia Râmnicului

Data: 14 Mai 2015

Arhiepiscopia Râmnicului a găzduit la finele săptămânii trecute o serie activităţi pastoral-misionare dedicate Anului omagial al misiunii şi pastoraţiei în parohie şi mănăstire, informează arhiram.ro. Între acestea s-a numărat întrunirea Cercului pastoral-misionar Loviştea şi manifestarea social-culturală „Bucuriile suferinţei“. Preoţii din Cercul pastoral-misionar Loviştea s-au întrunit, cu binecuvântarea IPS Părinte Varsanufie, chiriarhul locului, în Parohia Robeşti-Balota, din Protopopiatul Căli­măneşti. Tema activităţii, intitulată „Trăirea duhovnicească a preotului în activitatea sa pastoral-misionară. Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“, a fost prezentată de pr. Petre Duţă, preot paroh la Parohia Robeşti-Balota. Întâlnirea a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au luat parte şi enoriaşii din Robeşti. Întrunirea a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, iar pentru credincioşi a fost un prilej de întărire în credinţă şi de integrare reală în viaţa Bisericii.

Tot săptămâna trecută, Centrul de plasament „Ana“ din Râmnicu Vâlcea a primit vizita membrelor din Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea. Aici s-a desfăşurat, în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu“, manifestarea social-culturală „Bucuriile suferinţei“. Activitatea s-a organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul“ din Râmnicu Vâlcea, Societatea culturală „Anton Pann“, Asociaţia „Zâmbete Colorate“ şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vâlcea şi a fost invitat scriitorul Ilorian Păunoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Şi preoţii din Protopopiatul Târgu Cărbuneşti din Arhiepiscopia Craiovei s-au întrunit marţi, 12 mai, în cadrul conferinţei de primăvară. Activitatea a avut loc în Centrul pastoral-misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur“ din incinta protopopiatului şi s-a bucurat de prezenţa IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a rostit un cuvânt de binecuvântare. Joi, 14 mai, Mitropolitul Olteniei a fost prezent în mijlocul preoţilor din Protoieria Craiova Nord. Întâlnirea s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Căminului preoţesc „Renaşterea“ din Craiova, după slujba Sfintei Liturghii. Următoarele conferinţe se vor desfăşura după programul: 19 mai - Protoieria Craiova Nord, 25 mai - Protoieria Băileşti, judeţul Dolj şi 26 mai - Protoieria Târgu Jiu Sud şi Protoieria Târgu Jiu Nord. Conferinţele vor începe la ora 10:00 şi vor fi precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii. (Arhid. Ioniţă Apostolache)