Activități pentru copii în comuna Alma, județul Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 09 Martie 2023

Arhiepiscopia Sibiului a organizat activități educative și recreative pentru copiii din comuna Alma, județul Sibiu, în cadrul proiectului „Solidari cu copiii singuri acasă”, implementat de eparhie, în parteneriat cu Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare Sibiu. În sala de șe­din­țe a Primăriei Alma, reprezen­tan­ții Arhiepiscopiei Sibiului au des­fă­șurat săptămâna trecută activități recreative și de socializare, atât cu cei mici, cât și cu părinții sau bunicii copiilor participanți la proiect, informează Mitropolia Ardealului.

Au fost prezenți la Alma pr. Cristian Vaida, responsabilul grupului-țintă, Claudia Costea, responsabil tehnic, Gabriela Răduleț, asistent social și psihologul Claudia Huiban. La activități au participat Camelia Theil, asistent social în cadrul Primăriei Alma, și pr. paroh Nicolae Cismaș.

Proiectul „Solidari cu copiii singuri acasă” este finanțat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 - Educație și competențe. Proiectul se adresează copiilor ai căror părinți (unul sau ambii) sunt plecați la muncă în străinătate, copii din grupele de vârstă 3-16 ani.