Activităţi social-filantropice în Arhiepiscopia Râmnicului
Mai multe parohii şi ONG-uri din Arhiepiscopia Râmnicului au organizat în această săptămână activităţi culturale, catehetice şi social-filantropice. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, chiriarhul locului, Complexul familial pentru recuperarea copilului cu dizabilități Goranu a primit daruri constând în obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri din partea Centrului eparhial şi a parohiei din localitate.
Activitatea filantropică a fost organizată luni, 26 iunie, de Arhiepiscopia Râmnicului şi Parohia Goranu. Iniţiativa s-a îndreptat către beneficiarii Centrului pentru persoane cu dizabilităţi. Astfel, preoţilor slujitori de la Goranu şi consilierului social Viorica Adriana Iancu li s-au alăturat membri din personalul medical al centrului, care au distribuit darurile copiilor. „Trebuie să fim recunoscători și să mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca să aducem un zâmbet curat pe buzele tinerilor din această instituție. Toate activitățile desfășurate de Arhiepiscopia Râmnicului sunt menite să readucă bucurie și speranță în viețile celor greu încercați”, a precizat Viorica Adriana Iancu.
Activitatea social-filantropică „Pe urmele sfinţilor”
Parohia Bercioiu din Protopopiatul Călimănești a desfășurat proiectul social-filantropic „Pe urmele sfinților”. Marţi, 27 iunie, după Sfânta Liturghie, preotul paroh Dragoș Frunzescu a oferit credincioșilor diverse alimente. Tot cu acest prilej, dr. Gabriela Iana, însoțită de Ana Maria Dudău, asistent medical la dispensarul comunei, a inițiat o nouă campanie de informare privind comportamentul pacienților pe perioada verii și a oferit sprijin de specialitate enoriașilor prezenți.
Cerc pastoral-misionar în Protoieria Horezu
Parohia vâlceană Bodești II a găzduit săptămâna aceasta Cercul pastoral-misionar din Protopopiatul Horezu I. După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, preotul paroh Vasile-Aurelian Munteanu a susținut tema „Apariția picturii și a icoanei în Biserică, în viața creștinului ortodox și în școală”, subliniind că „pictura bisericească poate fi înţeleasă pe deplin doar prin viaţa liturgică şi sacramentală, pentru că exprimă adevărul revelat şi integrează misterul liturgic. Prin pictura din biserici, creştinul este antrenat într-un proces de cunoaştere a învăţăturii creştine, care i se descoperă printr-o varietate de forme şi culori ca într-o carte complexă de teologie şi de viaţă creştină; de aceea, pictura religioasă are rolul de a învăţa evenimentele sfinte parcurse în cadrul religios din timpul anului bisericesc”. În partea a doua a întâlnirii au fost inițiate o serie de proiecte catehetice care se vor desfășura pe perioada vacanței de vară în parohiile din Protopopiatul Horezu.