Activităţi sociale în Arhiepiscopia Râmnicului

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 18 Noiembrie 2020

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la iniția­tiva preoților Petre Iulian Lixandra și Efrem Ovidiu Stanciu, cu sprijinul membrilor Consiliului parohial și ai Comitetului parohial din Parohia Călimănești II, au fost organizate în această perioadă o serie de acti­vi­tăți sociale prin care au fost oferite pachete cu hrană vârst­nicilor, bolnavilor și copiilor care pro­vin din familiile defavorizate. „S-a dorit ca prin această acțiune social-filantropică să aducem un strop de bucurie copiilor, bolnavilor și bătrânilor parohiei și să intensificăm actele de milostenie pentru persoanele și familiile aflate în situații de risc social”, a precizat părintele paroh Petre Iulian Lixandra.

Tot în această perioadă, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului și Protoieria Râmnicu-Vâlcea au organziat o amplă activitate social-filantropică în mai multe parohii. Astfel, au fost sprijinite mai multe familii cu copii din municipiul Râmnicu-Vâlcea și din comunitatea de rromi de la Colonie Nuci. „Beneficiarii au primit articole vestimentare, încălțăminte, jucării, precum și produse electrocasnice. O mamă care își crește singură cei 5 copii a primit o mașină de spălat, familia unui bărbat văduv care are grijă de cei 2 copii, a căror casă a fost afectată recent de un incendiu, a primit un frigider, iar o familie de etnie rromă, cu 10 copii, a primit un aragaz, precum și pachete cu obiecte de îmbrăcăminte, încălță­minte și jucării”, a precizat Viorica-Adriana Iancu, consilier social al Arhiepiscopiei Râmnicului.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălță­minte, alimente și jucării, donate de către enoriașii parohiei familiilor de rromi din ­comunitatea Plavaia, localitatea Muereasca. Această ac­țiune s-a desfă­șu­rat în cadrul pro­gramului „Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu”.