Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu organizează în perioada 9-16 septembrie o nouă sesiune de admitere pentru Secția Pastorală, Secția de Muzică Religioasă și pentru cele trei programe de Master: Teologie Sistematică, Teologie Istorică și Teologie Practică.
Pentru programul de licență a Secției Pastorală sunt scoase la concurs 22 de locuri bugetate, nouă locuri cu taxă, un loc pentru absolvenții unui liceu din mediul rural și un loc pentru românii de pretutindeni (Republica Moldova și diaspora). Absolvenții de facultăți au posibilitatea să candideze pentru ocuparea unui loc la cele trei programe de Master. Astfel, la Secția Teologie Istorică sunt scoase la concurs nouă locuri cu taxă și un loc pentru românii de pretutindeni, la Secția Teologie Practică sunt scoase la concurs 10 locuri cu taxă, iar la Secția Teologie Istorică sunt scoase la concurs șapte locuri cu taxă.
Viitori studenți ai prestigioasei Facultăți de Teologie din Sibiu vor avea posibilitatea să studieze disciplinele teologice consacrate cu profesori și cadre didactice pregătiți la universități europene, având la dispoziție spații moderne, o bibliotecă generoasă și o capelă cu un program liturgic special pentru teologi.
Secție de Muzică Religioasă
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu organizează în aceeași perioadă o sesiune de admitere și pentru Secția de Muzică Religioasă. Sunt scoase la concurs opt locuri bugetate și 10 locuri cu taxă pentru cea de-a treia promoție de studenți a Secției de Muzică Religioasă din cadrul facultății sibiene. Absolvenții acestui program de studiu de licență cu durata de trei ani vor primi calificarea pentru predarea Educației muzicale în sistemul de învățământ preuniversitar, dar și pentru mai multe ocupații din domeniul muzical și religios (cantor, dirijor cor, referent muzical etc.).
Admiterea constă în verificarea dicției și a aptitudinilor muzicale, o evaluare psihologică și o probă de cunoștințe și aptitudini muzicale (auzul muzical, solfegiu, repertoriu bisericesc).
În cadrul programului de studiu sunt cuprinse discipline precum: Teorie, solfegiu, dictat; Ansamblul coral; Dirijat coral; Istoria muzicii; Pian general; Armonie; Contrapunct; Forme muzicale; Folclor; Cântare bizantină; Liturgică; Filosofia culturii; Istoria bisericească universală.
Dintre profesorii care predau îi amintim pe Marinela Marc-prim solist de operă (Cluj Napoca), Dr. Meda Nemeti-corepetitor (Cluj-Napoca), lect. dr. Matei Pop-dirijor de orchestră (Cluj-Napoca), dr. Constantin Secară-cercetător științific (București) și pr. lect. dr. Dan-Alexandru Streza - dirijorul Corului „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu.
Mai multe detalii despre documentele necesare pentru înscriere, perioada de admitere și probele de concurs se găsesc pe site-ul www. teologie.ulbsibiu.ro.