Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 19 Feb 2024

Membrii Adunării eparhiale a Arhi­episcopiei Buzăului și Vrancei s-au întrunit joi, 15 februarie, în Aula Brâncovenească a Palatului Arhiepiscopal din municipiul Buzău, în ședința anuală de lucru, prezidată de Înaltpreasfințitul ­Părinte Ciprian.

Lucrările forului bisericesc au fost precedate de slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”.

În cadrul ședinței au fost susți­nute, analizate și aprobate rapoartele generale anuale ale sectoarelor Administrației eparhiale și s-au trasat obiectivele pentru anul 2024. Documentele citite în plen de către consilierii de resort evidențiază principalele activități derulate, în anul precedent, pe plan sacramental-liturgic, pastoral-misionar, cultural-educa­țional, social-filantropic și administrativ-gospodăresc.

În cuvântul de deschidere, Părintele Arhiepiscop Ciprian și-a exprimat mulțumirea pentru multiplele realizări din anul anterior: „Anul 2023 a consemnat foarte multe activități în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, și din acest punct de vedere considerăm că a fost un an binecuvântat de Dumnezeu, în care am putut să ne îndeplinim, în toate segmentele vieții bisericești, îndatoririle noastre de slujitori ai lui Hristos în această eparhie. A fost un an binecuvântat deoarece, spre deosebire de anii precedenți, care au fost afectați - trebuie să recu­noaștem - de pandemie și de alte tulburări, am putut să împlinim ceea ce ne-am propus și chiar mai mult decât ne închipuiam la începutul anului. Din acest motiv, se cuvenea să dăm slavă lui Dumnezeu în timpul slujbei de mulțu­mire, numită «Te Deum», care se săvârșește întotdeauna la începutul lucrărilor orga­nis­melor centrale și locale biseri­cești”, a spus Înalt­preasfinția Sa.

La finalul întrunirii, toți cei prezenți au vizionat filmul „Retrospectiva anului 2023, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”, realizat de Sectorul cultural și comunicații media, primind o serie de lucrări apărute la editura eparhială: albumul aniversar „Un deceniu de continuă înnoire la Curbura Car­paților. Roadele binecuvântării lui Dumnezeu”, anuarul „Almanah bisericesc 2022”, revista „Glasul Adevărului” și „Agenda ortodoxă 2024”.