Adunarea Eparhială a Episcopiei Devei și Hunedoarei

Un articol de: Ziarul Lumina - 24 Ianuarie 2019

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a prezidat marți, 22 ianuarie, ședința Consiliului Eparhial, care s-a desfășurat la Centrul Eparhial din Deva. În cadrul întâlnirii au fost prezentate, analizate și aprobate rapoartele Sectoarelor Centrului Eparhial pe anul 2018, după care au fost înaintate spre Adunarea Eparhială.

A urmat, apoi, deschiderea ședinței Adunării Eparhiale. Cele cinci comisii de lucru permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele înaintate de Consiliul Eparhial, după care acestea au fost prezentate și aprobate în plenul Adunării Eparhiale.

În continuare, s-au făcut propuneri pentru dinamizarea activităților pe sectoare pentru anul care tocmai a început. La final, PS Episcop Gurie a rostit un cuvânt de binecuvântare prin care a îndemnat la intensificarea activității eparhiei şi a mulțumit pentru strădaniile și eforturile depuse în anul precedent de către părinții consilieri, protopopi, preoții din parohii, membrii Adunării Eparhiale și colaboratorii de la Centrul Eparhial, conform Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, economice, cultural-educațio­nale, social-filantropice și patrimoniale ale eparhiei.