Adunarea Generală a Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Un articol de: Ziarul Lumina - 27 Feb 2017

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei s-a reunit, în cadrul unei adunări generale, pe 23 februarie. În deschiderea ședinței, Maria Bolea, președinta Societății, a prezentat succint activitățile care s-au desfășurat în anul 2016. În continuare, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a transmis un mesaj cu „gândurile de prețuire și de gratitudine” ale Înalt­preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, față de doamnele care activează în cadrul Societății și a apreciat lucrarea pe care acestea o întreprind în comunitatea albaiuliană.

Profesoara Mihaela Jurcan, una dintre membrele Societății, a susţinut o prezentare power-point în imagini a activităților derulate în plan social și cultural în anul care s-a încheiat, apoi Laura Podaru a prezentat bilanțul financiar-contabil al asociației.

După aceste prezentări, membrele Societății Femeilor Ortodoxe au luat cuvântul și au împărtășit din experiența acumulată în activitățile de voluntariat de la Spitalul Județean de Urgență Alba, de la casele de copii și de la așezămintele de vârstnici. În final, au fost votate activitățile pentru anul 2017 propuse de către Consiliul Director și s-au stabilit principalele direcții de acțiune, care vor fi promovate în anul curent. Această asociație a fost înființată în anul 2014 la inițiativa IPS Arhiepiscop Irineu și are drept scop promovarea valorilor creștine în familie, în școală și în societate, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.