Adunarea Oastei Domnului la Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 23 August 2017

În prima duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Arad a avut loc Adunarea membrilor Oastei Domnului din diferite părţi ale ţării. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Parohiei Arad-Centru și a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de către un sobor de preoţi din care au făcut parte: pr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, pr. Protopop Flavius Petcuţ, pr. Ioan Tulcan, pr. Pavel Teodor, pr. Eugen Crişan, diac. Gheorghe Hodrea. Acestora li s-au adăugat pr. Iosif Toma din Sfatul frăţesc al Oastei Domnului şi părintele diacon Călin Teuca, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad.

La lucrările adunării a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, care în cuvântul adresat celor prezenţi a subliniat datoria Oastei Domnului de a contribui la continua îmbunătăţire a vieţii religioase şi morale, biruind încercările şi frământările păgubitoare.

Celelalte cuvinte de învăţătură rostite de membrii Oastei s-au referit în special la pericopa biblică rânduită de Biserică a se citi la Sfânta Liturghie în Duminica a 11-a după Rusalii.

La acest eveniment au luat parte membri din Arad, Sibiu, Reşiţa, Oradea, Beiuş, Avram Iancu şi Suceava.