Agenda cultură la 20-26 august

Un articol de: Anca Tuică - 21 August 2018

20 august – Festivalul-concurs internațional de interpretare vocală și instrumentală „Iosif Sivu și Cosmin Golban” pe scena Sălii Capitol Timi­șoara. De la ora 11:00 începe preselecția candidaţilor la Casa de Cultură Timișoara. Pe data de 21 august, este programat consursul, la ora 18:00, iar pe data de 22 august, gala laureaților și spectacol.

21 august - Puteți vizita la Palatul Culturii din Iași, în perioada 14 august - 23 septembrie, expoziţia de artă plas­tică „Portrete ale Marii Uniri”.

22 august - Muzeul de Artă Braşov vă invită să desco­periți o nouă expoziție temporară - „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”.

23 august - La Muzeul Național de Istorie a României poate fi admirată expoziția temporară „Mircea del Bătrân - 600”. Aceasta aduce în aten­ția publicului o serie de piese precum: Tetraevanghelul lui Nicodim de la Tismana, piese de orfevrărie din tezaurele de la Gogoșu, Basarabi, Olteni, piese de armament, monede și obiecte din ceramică provenind din săpăturile arheologice efectuate de-a lungul anilor la Târgoviște, Coconi, Păcuiul lui Soare, Zimnicea, Basarabi-Calafat, așezări a căror cercetare arheologică surprinde varietatea activităților sociale și culturale care se desfă­șurau în aceste locuri în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân.

24 august - Spectacol de teatru „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru. Ora 21:00, Piața Constituției din București.

25 august - Începe Festivalul „Armonii poetice” la Palatul Brâncovenesc de la Mo­go­șoaia. Prima manifestare va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, când, în sala Lapidarium, actrița Lamia Beligan și Nicolae Szekely susțin un recital de poezie și muzică din perioada Renașterii. În aceeași zi, de la ora 17:00, în Sala Scoar­țelor, creații de Mihai Eminescu, George Enescu și Dinu Lipatti vor fi ascultate sub genericul „Coloane Culturale Românești” în interpretări ale actorului Adrian Titieni și ale pianistului Horia Maxim.

26 august - Copacul cu Cărți, eveniment organizat anual de Primăria Municipiului București, îi invită pe bu­cureșteni să redescopere plăcerea cititului în mijlocul naturii, în parcul Izvor. În intervalul orar 11:00-21:00, au loc diverse ateliere de creativitate destinate în special copiilor.