Agenda culturală

Un articol de: Anca Tuică - 15 Mai 2018

15 mai - La Teatrul Țăndărică, de la ora 10:00, copiii sunt așteptați la spectacolul „Dănilă Prepeleac” după Ion Creangă. Regia - Ioan Brancu, scenografia - Marian Sandu, muzica - Dan Bălan. Distribuţia: Mariana Zaharia/Eugenia Barbu, Ilona Hrestic/Alexandru Neculcea, Dan Codreanu/George Simian, Marin Fagu/Cristian Mitescu, Ioan Brancu/Ionuț Păduraru, Mihai Dumitrescu/George Năstase.

16 mai - Expoziția „Pași spre Marea Unire” poate fi văzută la Muzeul din Șcheii Brașovului - Prima Școală Românească. Sunt prezentate, prin documente şi exponate, cele trei popasuri ale lui Mihai Viteazul în Braşov, Unirea Principatelor prin documentele referitoare la prezența la Brașov a lui Alexandru Ioan Cuza și a unioniștilor moldoveni și munteni, Primul Război Mondial și evenimentele care au precedat Marea Unire. Este ilustrată și contribuția brașovenilor la Războiul de Independență.

17 mai – La Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești are loc, de la ora 19:00, în Sala Ion Baciu, „Concert simfonic. Muzică de film”. Solist - Gabriel Croitoru, vioară, dirijor - Ilarion Ionescu.

18 mai - Concert de pian și orchestră la Sala Radio, ora 19:00. Dirijor - David Crescenzi, Daniel Petrică Ciobanu - pian. Program: P. Dukas (Ucenicul vrăjitor), S. Rachmaninov (Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră, op. 43), G. Gershwin (Rhapsody in blue, Un american la Paris).

19 mai - Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), cu participarea a aproximativ 150 de muzee și organizații partenere din țară și din București.

20 mai - în Sala de Sticlă de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” puteți vizita expoziția „La fereastră” a fotografului Vlad Dumitrescu. Program de vizitare: miercuri - duminică, orele 10:00 - 18:00. Fotografiile au valoare etnografică și înfățișează 25 de portrete de țărani.