Agenda culturală 15-21 ianuarie

Un articol de: Anca Tuică - 15 Ianuarie 2019

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale - Academia Română organizează sesiunea festivă „Ziua Culturii Naţionale”, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”. Evenimentul are loc în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 12:00, şi se va desfăşura în prezenţa a numeroase personalităţi ale vieţii publice.

16 ianuarie - Violonistul Alexandru Tomescu va concerta pe scena Sălii Radio, într-un concert 100% Haydn, de la ora 19:00. Vor fi ascultate trei dintre creațiile compozitorului: Uvertura operei L’Isola disabitata, Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1 și Simfonia nr. 101 - Ceasornicul. Orchestra va fi dirijată de invitatul special Ladislau Horvath.

17 ianuarie - Ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, întâlnire cu Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea despre „Variațiuni pe o temă dată”, cel mai recent volum de versuri al Anei Blandiana.

18 ianuarie - Expoziția „Tradiții Active II. Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și din colecții ale artiștilor” la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Sunt expuse lucrări ale artiștilor români din ultima sută de ani.

19 ianuarie - Muzeul iluziilor optice pentru prima dată la Timișoara. Muzeul este deschis la Casa Tineretului până pe data de 31 ianuarie, în intervalul orar 9:00 - 19:00. Întreaga expoziție cuprinde Sala oglinzilor deformate, o sală a iluziilor optice cu peste 50 de tablouri originale și o a treia sală în care vizitatorii pot înțelege cum funcționează hologramele sau care este mecanismul iluziei cinematografice.

20 ianuarie - La Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, spectacol „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, de la ora 19:00.

21 ianuarie - Spectacol „Regina Maria” de dr. Constantin Venerus Popa, după o idee de Manuela Hărăbor și Alexandru Bindea, la Teatrul Metropolis din Capitală, ora 20:00. În rolul principal, actrița Manuela Hărăbor.