Agenda culturală 21-26 mai

Un articol de: Anca Tuică - 21 Mai 2019

21 mai - Spectacol de teatru pentru copii și părinți „Casa pisicii” la Teatrul Excelsior din București, ora 10:00. O poveste pentru copii și părinți despre prietenie, despre ce înseamnă să faci bine și să fii corect, scrisă de Samuil Marșak. Adaptarea scenică de Robert Robert Emanuel, după o traducere de Gellu Naum. Regia: Lenuș-Teodora Moraru.

22 mai - Expoziția „Vreau să cred. Descoperă faimoasele tăblițe de la Tărtăria” la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Tăblițele de la Tărtăria sunt subiect de discuție în contextul despre începutul scrisului în lume și cele mai vechi scrieri din lume.

23 mai - Cântăreața Nadia Trohin și pianistul Mircea Tiberian vă invită la recital de jazz, Sala Radio, ora 19:00. Big Band-ul Radio este dirijat de compozitorul Ionel Tudor. 

24 mai - Începe turneul „Citadele muzicale”. Primul concert va avea loc la Palatul Episcopal din Galați, sediul Muzeului Istoriei și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos. La ora 18:00, începe recitalul pianistei Eva Garet, copilul-minune al pianisticii românești. Vor urma recitaluri ale Evei Garet la: Palatul Mogoșoaia (duminică, 26 mai), în finalul Mogoșoaia ClasicFest, ediția a VIII-a, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești (joi, 30 mai), Ateneul din Tecuci (vineri, 31 mai), Castelul Peleș din Sinaia (sâmbătă, 1 iunie) și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava (duminică, 2 iunie), în cadrul Galei Concursului „Lira de aur”.

25 mai - Centrul Local „Sfântul Nicolae” vă așteaptă la Casa de Cultură a Studenților Bucu­rești începând cu ora 10:00, la Scout Folk Festival. 

26 mai - Zilele Municipiului Târgu Jiu, ediția a XIX-a, în perioada 20-27 mai. Din program: spectacole de teatru, muzică populară, muzică ușoară și folk.