Agenda culturală 3-9 decembrie

Un articol de: Anca Tuică - 03 Decembrie 2019

3 decembrie – La Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu, are loc de la ora 19:00 spectacolul de teatru și dans „Barococo Party”, semnat de Sergiu Anghel. A fost jucat cu succes, pentru prima dată, în anul 1995, în deschiderea Festivalului George Enescu. 

4 decembrie – La Sala Capitol din Timișoara - Filarmonica de Stat „Banatul” are loc, de la ora 14:00, recitalul coral pentru copii „Colinde și cântece de Crăciun din lumea întreagă”. Va cânta Ansamblul coral Voces Timisienses. Dirijor: Lucian Onița. 

5 decembrie – Expoziție de fotografie „Portretul ca biografie a inocenței. Un fotograf interbelic: Dumitru Furnică-Minovici (1897-1982)” la Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici” din Capitală. 

6 decembrie – Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Țăranului Român din București, în perioada 6-8 decembrie, între orele 10:00-18:00. Participă peste 100 de meșteri din toată țara (olari, lingurari, cojocari, țesă­toa­re, cioplitori ș.a.). 

7 decembrie – La Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are loc, la ora 19:00, spectacolul de patinaj artistic „Kings on Ice” cu Evgeni Plushenko și violonistul Edvin Marton. Vor performa pe gheață 20 de artiști cu recu­noaștere internațională. 

8 decembrie – Ora 19:00, Sala Radio, „Peisaj de iarnă” – Corul de copii Radio. Dirijor: Răzvan Rădos. Pian: Magdalena Faur. 

9 decembrie – La Sala Palatului din București are loc, de la ora 19:30, Gala Folk „Om bun”. Vor cânta Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Emeric Imre, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Alexandru Andrieș. Invitat de onoare: Iurie Sadovnic din Chișinău.