Agenda culturală 30 aprilie - 5 mai

Un articol de: Anca Tuică - 26 Aprilie 2019

30 aprilie - Ora 18:30, concertul „Iubire de primăvară” cu soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Cvintet la Palatul Șuțu - Muzeul Municipiului București.

1 mai - Expoziție de stampe Kabuki - teatrul japonez la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, în Cabinetul de Cartografie al muzeului. Sunt prezentate aproximativ 100 de lucrări aparținând celor mai importante școli japoneze.

2 mai-Expoziție de fotografie „Eli Lotar (1905-1969)” la Muzeul Colecțiilor de Artă din Capitală. Eli Lotar (Eliazar Lotar Theodorescu) este fiul poetului Tudor Arghezi de la care a și primit primul său aparat de fotografiat.

3 mai - Expoziție de artă naivă „Saloanele Moldovei” la Muzeul Etnografic al Moldovei din Iași. Pot fi văzute lucrări semnate de 20 de creatori consacrați în domeniul picturii naive din România.

4 mai - Turneul „Pianul Călător” susţinut de Horia Mihail continuă sâmbăta, la Slatina, în Centrul cultural îEugen Ionesco”, ora 19:00 și duminica, la Teatrul Național din Caracal, ora 19:00. Repertoriul acestei ediţii aduce pe scenă muzica lui Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven.

5 mai - Mogoșoaia Clasic Fest, ora 17:00, Palatul Mogoșoaia. Pianista Mădălina Pașol va aduce un „Omagiu lui Dinu Lipatti”. Apoi, Duo Iancu - Lobonț vor cânta sub genericul „Meraviglia”.