Agenda culturală 6-12 august

Un articol de: Anca Tuică - 06 August 2019

6 august – Muzeul Municipiului București, expoziția de fotografie și obiecte de patrimoniu „C. I. Nottara: scena este viața mea!”, deschisă la Palatul Suțu.

7 august – Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare găzduiește expo­ziția itinerantă „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”. Exponatele îl prezintă pe Grigore Antipa ca prieten devotat, care alături de Familia Regală călătorea an de an în Delta Dunării.

8 august – Ateneul Român, concert din programul Vara magică: „Călătorii romantice și moderne”, ora 19:30, cu Orchestra Română de Tineret. Dirijor: Cris­tian Mandeal. Program: Richard Wagner - Preludiu şi Moartea Isoldei, Richard Strauss - Suita „Cavalerul Rozelor”, Dmitri Sostakovici - „Simfonia nr. 5 în Re minor, op. 47”. 

9 august – Festivalul Interna­țional Enescu și muzica lumii, ediția a XX-a, la Sala Casino din Sinaia. De la ora 19:00, Seară Chopin. La pian – Andrei Licareț. Intrarea este liberă. 

10 august – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, ora 19:00, recital de pian cu François-Xavier Poizat din Elveția. Recitalul face parte din programul Festivalului Zilele Muzicii la Oravița. Gala pianiștilor (3-15 august).

11 august – La Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, între orele 12:00 şi 15:00, copiii sunt așteptați să participe la atelierul creativ „Copiii desenează la Palatul Brâncovenesc”. Același atelier are loc și pe data de 10 august. Participarea este gratuită.

12 august – Drawing Words, expoziție de ilustrație britanică la Librăria Cărturești Verona din Capitală. Exponatele sunt ilustrate de carte pentru copii, publicate în ultimii ani în Marea Britanie. Expoziția a fost prezentă în standul Marii Britanii la Bookfest, iar acum poate fi vizitată la Cărturești Verona, la demisol, până pe 31 august.