Agenda culturală 6-12 noiembrie

Un articol de: Anca Tuică - 06 Noiembrie 2018

6 noiembrie - Festivalul Tânăr de la Sibiu, cu un program de spectacole pentru copii, desfășurat până pe data de 11 noiembrie. Evenimentele au loc în spații cunoscute din Sibiu: Teatrul Gong, Forumul Democrat al Germanilor din România, Institutul Național de Gastronomie, Colegiul Național „Samuel von Bruckenthal”, Casa Ille et Vilaine.
7 noiembrie - Expoziția „Smaranda, privirea unei femei de la final de secol XVIII”, la Palatul Suțu din Capitală. Este o expoziție-mărturie despre Mănăstirea Văcărești, ctitoria ridicată de cel dintâi domn fanariot, Nicolae Mavrocordat, între 1716 și 1722.
8 noiembrie - Concert simfonic la Ateneul Român, ora 19:00, Sala Mare. Dirijor - Christian Badea, solist - Mischa Maisky. Program: George Enescu - Rapsodia nr. 2, în re major, op.11, Igor Stravinski - Pasărea de foc, Antonin Dvorak - Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104. Același concert este programat și pe data de 9 noiembrie, la aceeași oră, la Ateneul Român.
9 noiembrie - Gala Scriitorii anului 2018, Iași, Sala Chopin Palas Iași, ora 18:00. Moderator - acad. Nicolae Manolescu. La finalul evenimentului: recital extraordinar „Dor de Eminescu” - Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa.
10 noiembrie - Expoziția „Restituiri. Documentații de restaurare” în Sala de Sticlă a Muzeului Național „Dimitrie Gusti” din București. Este adresată în primul rând specialiștilor în domeniul restaurării patrimoniului cultural, dar și publicului larg.
11 noiembrie - Spectacol de teatru „20 de ani în Siberia”, ora 20:00, Sala Atelier, Teatrul Național București. Monolog dramatic de Sorin Misirianțu după cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița Nandriș-Cudla. Interpretează actrița Amalia Ciolan.
12 noiembrie - Expoziție în aer liber „Poloneze și românce care au schimbat lumea” pe gardul Palatului Regal - Muzeul Național de Artă al României. Expoziția a fost realizată cu ocazia Centenarului redobândirii Independenței Poloniei și al Marii Uniri a României.